Mucuna pruriens 400 mg (min. 25% L-Dopa)

favorite
0
€ 19,90
Inclusief belasting
Aantal

  Beveiliging

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van uw bestelling.

  Levering

Bestellingen worden in principe dezelfde dag afgehandeld. Max. 3 dagen indien niet op voorraad.

  Retour

Ongeopende verpakkingen mogen binnen 7 dagen worden geretourneerd.

Vitakruid Mucuna pruriens 400 mg (min. 25% L-Dopa)

Naast de kwaliteit van het extract is natuurlijk ook de dosering van belang. Een hogere dosering zorgt gewoonweg voor meer werkzame stoffen en dus voor meer effect. De meeste fluweelboon supplementen bevatten tussen de 250 en 400 mg extract per capsule. Uit onderzoek blijkt dat deze doseringen te laag zijn voor een toereikend effect. Daarom bevat onze Mucuna pruriens maar liefst 500 mg extract per capsule, en adviseren we tot twee capsules per dag te nemen; een onderbouwde dosering! 

L-Dopa is de directe voorloperstof van dopamine, de neurotransmitter die onder meer vrijkomt bij het eten van vlees, vis, eieren, melkproducten, avocado, noten, zaden en peulvruchten. Verder kan het doen van bepaalde activiteiten, zoals seks of sport zorgen voor een verhoogde dopamineactiviteit.  

Desalniettemin is dopamine een van de kwetsbaarste neurotransmitters; stress en slaaptekort zijn vaak boosdoeners van een verstoorde balans. Daarnaast zorgen alcohol, nicotine, cafeïne, suiker en verschillende soorten drugs voor een korte opleving van de neurotransmitter. Keerzijde; in de dagen na het gebruik van stimulerende middelen daalt de dopamineactiviteit, waardoor ontoereikende niveaus ontstaan. In verschillende situaties kan suppletie met Mucuna pruriens dus van toegevoegde waarde zijn.  

De Ayurvedische peulvrucht kent verschillende toepassingen
Wellicht ben je bekend met ashwagandha of curcuma, twee bekende ayurvedische kruiden die we reeds in ons assortiment hebben. De Mucuna pruriens is echter een minder bekend product van de traditionele Indische geneeskunde. Zonde, want de paarse peulen hebben talloze toepassingen; eeuwen geleden geïntroduceerd door Indische wijsgeren, de afgelopen decennia onderschreven door wetenschap.  

Hoogwaardig extract van minimaal 25% l-dopa
De fluweelboon bevat tussen de 3,1 en 6,7% l-dopa en is daarmee zelfs de rijkste bron van levodopa bekend. Toch moet je heel veel van de vrucht eten wil je enig effect ondervinden van de l-dopa. Daarom bevat onze Mucuna pruriens een extract, waarin de werkzame stoffen van de fluweelboon in hoge getalen aanwezig zijn.  

Desalniettemin zijn niet alle Mucuna pruriens extracten van hoge kwaliteit. Een snelle vlucht door het fluweelboon aanbod op de Nederlandse markt leert ons dat er talloze producten met een 5%, 10% of 15% l-dopa extract verkrijgbaar zijn. Het percentage geeft aan hoeveel procent van het extract daadwerkelijk levodopa bevat. Wij hebben voor onze Mucuna pruriens gekozen voor het meest hoogwaardige extract voorhanden, van maar liefst 25%!

Hoge dosering van 400 mg per capsule
Naast de kwaliteit van het extract is natuurlijk ook de dosering van belang. Een hogere dosering zorgt gewoonweg voor meer werkzame stoffen en dus voor meer effect. De meeste fluweelboon supplementen bevatten tussen de 250 en 400 mg extract per capsule, met een laagwaardig percentage aan l-dopa. Uit onderzoek blijkt dat deze doseringen te laag zijn voor een toereikend effect. Daarom bevat onze Mucuna pruriens maar liefst 400 mg extract, met 25% l-dopa per capsule, en adviseren we tot twee capsules per dag te nemen; een onderbouwde dosering!

Mucuna pruriens
- is een anti-oxidant*
- ondersteunt het immuunsysteem*
- is goed voor het energieniveau
- draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*
- ondersteunt de vrouwelijke functie en draagt bij aan een normale menstruatie*
*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

Samenstelling per dosering (1 vega capsule)
Mucuna Pruriens (fluweelboon) extract (min. 25% L-Dopa) 400 mg

Ingredienten
Mucuna pruriens (rhus typhina) extract, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), HPMC (capsule), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), silicium dioxide (anti-klontermiddel)

Gebruik
Neem 1 tot 2 capsules per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Tijdens het ontbijt, of op een ander moment in de ochtend innemen met water.

Ashwagandha:
Let op bij gebruik van schildkliermedicijnen.
Onvoldoende gegevens bekend over gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Fabrikant
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte

Vitakruid
942056

Datasheet

Merk
Vitakruid
Inhoud
60vc
Nieuw product

16 andere producten in dezelfde categorie: