Psylliumvezels bio
  • Psylliumvezels bio

Psylliumvezels bio

favorite
0
€ 24,95
Inclusief belasting
Aantal

  Beveiliging

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van uw bestelling.

  Levering

Bestellingen worden in principe dezelfde dag afgehandeld. Max. 3 dagen indien niet op voorraad.

  Retour

Ongeopende verpakkingen mogen binnen 7 dagen worden geretourneerd.

Vitals Psylliumvezels bio

Psyllium is een natuurlijke bron van oplosbare en fermenteerbare vezels. Het wordt gewonnen uit de zaadschil van de zaden van de plant Plantago ovata, die met name in India wordt verbouwd. Psylliumvezels kunnen wel tien keer hun eigen gewicht aan water opnemen. Ze kunnen niet worden afgebroken door de spijsverteringsenzymen in de dunne darm en komen dan ook intact aan in de dikke darm. En dankzij hun goede oplosbaarheid in water, kunnen ze afgebroken (gefermenteerd) worden door de darmflora in de dikke darm waarbij onder andere korteketenvetzuren (zoals butyraat) gevormd worden. Andere oplosbare vezels komen vooral voor in groenten, fruit, peulvruchten en granen zoals haver. De geadviseerde totale dagelijkse inname van voedingsvezels is 30-40 gram voor volwassenen. Mensen met een te lage vezelinname kunnen als aanvulling op de voeding psylliumvezels gebruiken. Psyllium kan met (ruim) water ingenomen worden, maar het kan ook door voeding worden verwerkt. Psyllium is bovendien een goede glutenvervanger in recepten en kan als bindmiddel worden gebruikt in onder meer brood (circa 4 gram per 500 gram meel), gezonde tussendoortjes, sauzen en soepen. Ook kan psyllium worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een smoothie of ontbijtgranen. 

Biologisch
De actieve ingrediënten van biologische voedingssupplementen zijn gegarandeerd van natuurlijke oorsprong en niet synthetisch gefabriceerd. Daarnaast wordt bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder wordt verstaan. Er worden onder andere geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen gebruikt. Het instituut Skal Biocontrole controleert of de voorschriften worden nageleefd en of een product biologisch genoemd mag worden. Biologische producten zijn herkenbaar aan de code NL-BIO-01 en het Europees biologisch keurmerk.

- ter aanvulling op de dagelijkse vezelinname
- natuurlijke bron van oplosbare vezels
- van biologische oorsprong
- vrij van toegevoegde hulpstoffen

Psylliumvezels ondersteunen een natuurlijke/regelmatige stoelgang/ontlasting*.
*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Samenstelling per dagdosering van 2 maatscheppen (7 gram):  
Psylliumvezels (biologisch) 7 gram

 

Samenstelling per dagdosering van 4 maatscheppen (14 gram):  
Psylliumvezels (biologisch) 14 gram

Ingrediënten
Psylliumvezels* (Plantago ovata).
*van biologische oorsprong

Gebruik
Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 maal daags 2 afgestreken maatscheppen (7 gram) vlak voor een maaltijd innemen. 
Mengen met (ca. 250 ml) water. Na bereiding direct consumeren (omdat het anders snel indikt). Aanvullend nog een glas water drinken.

Een maatschap van 10 ml (= ca. 3,5 gram) is bijgesloten.

Inname van psylliumvezels verlaagt mogelijk de opname van bepaalde medicijnen. Neem medicijnen daarom minimaal 1 uur voor de psylliumvezels of minimaal 2 uur erna.

Bewaren
Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren. Na openen beperkt houdbaar.

Fabrikant/distributeur
Vitals
Pieter Lieftinckweg 29
1505 HX Zaandam

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Vitals
955308

Datasheet

Merk
Vitals
Inhoud
200g
Nieuw product

16 andere producten in dezelfde categorie: