Hydroactive wondgel
  • Hydroactive wondgel

Hydroactive wondgel

favorite
0
Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden
€ 35,16
Inclusief belasting
Aantal

  Beveiliging

Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor de afhandeling van uw bestelling.

  Levering

Bestellingen worden in principe dezelfde dag afgehandeld. Max. 3 dagen indien niet op voorraad.

  Retour

Ongeopende verpakkingen mogen binnen 7 dagen worden geretourneerd.

Flamigel® is een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden. Flamigel® ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren. Flamigel® is bestemd voor gebruik na een lasertherapie, op oppervlakkige brandwonden (ook degenen veroorzaakt door radiotherapie) en op lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden). Flamigel® mag ook gebruikt worden op oppervlakkige open wonden

De hydroactieve colloïd formule van Flamigel® kan de pijn van lichte wonden snel helpen verzachten dankzij haar koeleffect. 
Flamigel® helpt optimale helingsvoorwaarden te creëren om de
celhernieuwing te versnellen zodat de wond snel heelt en de kans op littekenvorming vermindert.
Bovendien beschermt Flamigel® de wond door een barrière te vormen tegen externe contaminatie.

Toepassing
Flamigel® kan gebruikt worden op droge of vochtige wonden:
• In het geval van een droge wond, verandert Flamigel® de droge wond in een vochtige wond (“hydrogel” effect). De droge wond absorbeert het water dat Flamigel® bevat. Zo bevordert
Flamigel® het oplossen van necrotisch/beschadigd weefsel.
• In het geval van een vochtige wond, wordt het hydrocolloïd van Flamigel® geactiveerd waardoor Flamigel® overtollig vocht absorbeert en de vochtbalans van de wond herstelt en behoudt (“hydrocolloïd” effect)

Samenstelling
Hydrocolloid, Arginine, Purified water, Macrogol, Branch Chained Fatty Acid (BCFA), Methyl-p-hydroxybenzoate (E218), Propyl-p-hydroxybenzoate (E216), Disodium EDTA

Gebruik
Was de handen vóór en na het behandelen van de wond. Reinig en droog de wond voorzichtig vóór het aanbrengen van de gel.
Bij oppervlakkige brandwonden en lichte wonden (bijv. schaafwonden, snijwonden): Breng Flamigel® één tot twee maal per dag voorzichtig aan op de wond (in geval van zonnebrand gebruik twee tot zes maal per dag). Flamigel® niet inwrijven. Indien nodig, bedek de wond met een verband of pleister die je dagelijks vervangt.
Bij oppervlakkige open wonden: Breng een dikke laag (5 mm) Flamigel® aan op de wond, maar vermijd daarbij Flamigel® op de wondranden aan te brengen. Bedek Flamigel® met een steriel niet-klevend verband en bevestig met een hechtpleister of windel. Laat Flamigel® ter plaatse zo lang de gelstructuur intact is. Als nieuwe huidcellen worden gevormd en de wond bijna dicht is, breng dan slechts een dunne laag Flamigel® aan om verweking te vermijden. Indien nodig,
bescherm de wondranden.

Niet gebruiken bij
Flamigel® niet gebruiken bij gekende allergische reacties aan parabenen of één van de bestanddelen.
Flamigel® niet gebruiken op de oogleden of in de ogen. Bij contact van Flamigel® met de ogen, spoel de ogen met stromend water en raadpleeg een arts.

Waarschuwing
• Raadpleeg een arts vóór gebruik van Flamigel® op grote, natte of geïnfecteerde wonden omdat andere aanvullende behandelingen noodzakelijk kunnen zijn.
• Indien de wond opzwelt, rood of pijnlijk wordt of niet geneest na enkele dagen, raadpleeg een arts.

Fabrikant
Flen Pharma
Blauwesteenstraat 87
B-2550 Kontich
Belgie

Flamigel
897313

Datasheet

Merk
Flamigel
Inhoud
250g
Nieuw product

16 andere producten in dezelfde categorie: